PŘEDSTAVUJEME LETNÍ MENU

Něco je ve vzduchu. Horké letní počasí jste již určitě pocítili, ale my máme na mysli horké novinky na našem letním menu. Šéfkuchař La Finestra in Cucina, Tomáš Juřík se svým týmem přinesl čerstvý vítr do skladby menu. Věřte nám, že vás jejich pokrmy zvednou ze židle.

Představujeme novinky mezi předkrmy - telecí brzlík se soté z lišek, grilovanou mladou cibulkou a Barolo omáčkou která je poslední kapkou k dokonalé chuti.

Další novinkou je terina z foie gras s jahodovým pyré s černým pepřem a balsamikem, s pomerančovými chipsy
a zauzená kachní prsa. 

A nebo raději vyzkoušíte mušle sv. Jakuba s jemným květákovým pyré, šalotkou a celerem? 

Nově si pochutnáte i na ceviche, pokrmu připraveném marinováním syrového rybího masa v limetkové a citronové šťávě, jež je původně peruánským národním jídlem. V La Finestra jsme ceviche připravili z luxusní a šťavnaté smuhy královské s avokádovým pyré, marinovanou okurkou, yuzu vinaigrette, tuřínovým popelem a čerstvými bylinkami. Už nyní je jisté, že u jednoho předkrmu nezůstaneme.

Nejen v parných dnech vás osvěží plná chuť studené polévky gazpacho z pečených paprik s bazalkovým sorbetem, tapiokovým chipsem a sépiovým inkoustem. A stálicí na menu polévek je hovězí consommé s pošírovaným vejcem, černým lanýžem a cappelletti plněné hovězím masem.

Jestliže bylo těžké vybrat si jen jeden z předkrmů, pak vězte, že u těstovinových chodů se bude situace několikrát opakovat. Nás láká vůně jihoitalského pobřeží Amalfi a prastarých citronových terasovitých sadů, která se skrývá pod slupkou svěžího pokrmu na menu. Představujeme ravioli cacio e pepe se zeleným hráškem, konfitovanou kůrou z Amalfi citronu a červenými sicilskými krevetami. 

Ochutnáte fusilloni s bylinkovým pestem, fava fazolemi, piniovými oříšky a zauzenou makrelou nebo raději tagliatele s králičím ragú, crumblem z kuřecích kůží a petrželovým olejem?

A nezapomeňme na bohatě krémové houbové risotto s majoránkou v tempuře.

Kompletní výměna proběhla v sekci hlavních chodů. Nově se můžete těšit na konfitovaná telecí líčka se špenátovým pyré, bramborovými gnocchi, houbami a omáčkou z Marsaly či na jehněčí hřebínky se zauzeným lilkem, cuketou, paprikami, mangoldem, sušenými hrozny a tomatovou marmeládou. Vskutku skvostná kombinace, souhlasíte?

Milovníky mořský plodů a ryb potěší atlantická treska se sezonní zeleninou a Prosecco sabayon.

A nebo oblíbená grilovaná chobotnice s fritovanou polentou, karotkovým pyré a cibulkou lyonnaise. 

Sladká tečka na závěr to je čokoládovo-​lískooříškové ganache s krémem se sambucou, kávovou drobenkou a zmrzlinou ze slaného karamelu nebo crema Catalana s marinovanou rebarborou, jahodami a bezinkovým sorbetem.

Kromě našeho à la carte menu se můžete těšit i na denní speciality, kterými vás překvapíme až na talíři. Nové letní menu hraje pestrými chutěmi, tak jim neodolávejte dlouhoa navštivte nás.

Své místo si můžete zarezervovat přímo online, na emailu info@lafinestra.cz nebo na telefonním čísle +420 222 325 325. Těšíme se na vaši návštěvu. Tým restaurace La Finestra in Cucina.