NÁŠ TÝM
ONDŘEJ RÁKOSNÍK & RICCARDO LUCQUE
spoluzakladatel & zakladatel sítě La Collezione
RICCARDO LUCQUE
zakladatel La Collezione
Svou gastronomickou kariéru odstartoval v šestnácti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci, Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a restaurace Amano.
ONDŘEJ RÁKOSNÍK
spoluzakladatel La Collezione
Po dokončení hotelové školy v Klánovicích odešel Ondřej do Anglie, kde studoval obor Business Administration na obchodní škole a zároveň sbíral zkušenosti v různých restauracích. V průběhu svého pobytu v Británii často podnikal cesty do Itálie, kterou si zamiloval. Po návratu do Čech působil v restauraci Square na Malostranském náměstí, kde se poprvé setkal s Riccardem Lucque. Rokem 2005 začíná jejich spolupráce, když Ondřej Riccardovi pomáhá při otevření restaurace Aromi na Vinohradech a o čtyři roky později, již jako spolumajitelé, otevírají restauraci
La Finestra in Cucina v centru Prahy.
ROMAN KINTLER
head chef
Šéfkuchař italské restaurace La Finestra in Cucina Roman Kintler přichází s novou energií i ohromnou chutí posouvat limity gastronomie.
Po úspěšném působení v naší sesterské restauraci La Bottega Linka dostal nabídku, která se neodmítá. A tak se v La Finestra in Cucina máte na co těšit. Budete ve skvělých rukou, celý kuchařský tým má velké ambice.
Kuchařské umění našeho týmu vás pohltí, čekejte elegantní spojení těch nejlepších ingrediencí na talíři, koncert chutí, emoce a zážitek, který si s nadšením zopakujete. Nechte se hýčkat spojením moderní italské kuchyně s prvotřídní nabídkou naturálních vín v našem podání.
LADISLAV BALOGH
general managerbalogh@lafinestra.cz
Láďova cesta v La Collezione započala v Aromi, předtím sbíral zkušenosti v Mariánských lázních, restauracích Barock, Bistrot de Marlene v Praze či v hotelu Sterr v Bavorsku. Do La Finestry nastoupil už jako manažer, byl u samotného otevření a živě si pamatuje první hosty, kteří tu jedli. Mnozí z nich k nám chodí dodnes.
VÁCLAV VAŠEK
head sommeliervaclav.vasek@lafinestra.cz
Po studiu hotelové školy ve Velkém Meziříčí se Václav přesunul do Prahy, kde nastoupil do společnosti Ambiente. Tam se setkal s Ondřejem Pokšteflem a Flemmingem Laugesenem a rozhodl se soustředit na práci sommeliéra. Po šesti letech odjel do Jižní Afriky, kde absolvoval měsíční stáž v nejprestižnějších vinařstvích. Nakonec se ale vydal zpět na evropskou cestu vín a po dvou letech jako head sommelier
v restauraci Bianco E Nero zakotvil v restauraci La Finestra in Cucina Riccarda Lucqueho.