NÁŠ TÝM

ONDŘEJ RÁKOSNÍK & RICCARDO LUCQUE

 spoluzakladatel & zakladatel sítě La Collezione 

Riccardo Lucque

RICCARDO LUCQUE

zakladatel La Collezione

Svou gastronomickou kariéru odstartoval v šestnácti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci, Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a restaurace Amano.

ONDŘEJ RÁKOSNÍK 

spoluzakladatel La Collezione
 

Po dokončení hotelové školy v Klánovicích odešel Ondřej do Anglie, kde studoval obor Business Administration na obchodní škole a zároveň sbíral zkušenosti v různých restauracích. V průběhu svého pobytu v Británii často podnikal cesty do Itálie, kterou si zamiloval. Po návratu do Čech působil v restauraci Square na Malostranském náměstí, kde se poprvé setkal s Riccardem Lucque. Rokem 2005 začíná jejich spolupráce, když Ondřej Riccardovi pomáhá při otevření restaurace Aromi na Vinohradech a o čtyři roky později, již jako spolumajitelé, otevírají restauraci
La Finestra in Cucina v centru Prahy.

DANIEL PHIPPARD 

head chef


phippard@lafinestra.cz

Daniel Phippard, šéfkuchař italské restaurace La Finestra in Cucina, vařil v kuchyních téměř celého světa. V Evropě získával zkušenosti ve Francii, Itálii, Kyjevě a Velké Británii či USA a když přišla příležitost vařit síti italských restaurací a bister La Collezione Riccarda Lucqueho a Ondřeje Rákosníha, neváhal. Jeho cílem je přinést hostům jedinečný zážitek z menu, které připravuje z těch nejkvalitnějších surovin. Baví ho vytváření kreativních prvků, práce s lidmi a fakt, že každý den přináší nové výzvy a možnosti. Ve volném čase relaxuje pohybem, nejraději běháním a sám sebe popisuje jako oddaného jedince, který miluje to, co dělá. Pokud byste chtěli Daniela potěšit, jsou to kvalitní a drahé sýry, kterým s jistotou neodolá.  

Ladislav Balogh

LADISLAV BALOGH

general manager

balogh@lafinestra.cz


Láďova cesta v La Collezione započala v Aromi, předtím sbíral zkušenosti v Mariánských lázních, restauracích Barock, Bistrot de Marlene v Praze či v hotelu Sterr v Bavorsku. Do La Finestry nastoupil už jako manažer, byl u samotného otevření a živě si pamatuje první hosty, kteří tu jedli. Mnozí z nich k nám chodí dodnes. 

ROBIN KAPLAN 

manager sommelier

kaplan@lafinestra.cz
Václav Vašek

VÁCLAV VAŠEK

head sommelier

vaclav.vasek@lafinestra.cz


Po studiu hotelové školy ve Velkém Meziříčí se Václav přesunul do Prahy, kde nastoupil do společnosti Ambiente. Tam se setkal s Ondřejem Pokšteflem a Flemmingem Laugesenem a rozhodl se soustředit na práci sommeliéra. Po šesti letech odjel do Jižní Afriky, kde absolvoval měsíční stáž v nejprestižnějších vinařstvích. Nakonec se ale vydal zpět na evropskou cestu vín a po dvou letech jako head sommelier
v restauraci Bianco E Nero zakotvil v restauraci La Finestra in Cucina Riccarda Lucqueho.