NÁŠ TÝM

RICCARDO LUCQUE
zakladatel La Collezione
Svou gastronomickou kariéru odstartoval v šestnácti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci, Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a Amano.

TOMÁŠ JUŘÍK
šéfkuchařjurik@lafinestra.cz
Svou kuchařskou praxi začínal v restauraci Pastacaffe Tonino Lamborghini (Ambiente), kde zůstal jeden rok. Poté pokračoval do La Degustation Boheme Bourgeoise. Své zkušenosti rozšířil na měsíční stáži v New Yorku v restauraci Avoce, která se pyšní hned dvěma hvězdami gastronomického průvodce Michelin Guide. Jeho kariéra pokračovala pozicí šéfkuchaře v La Bottega Bistroteka a následně v La Finestra in Cucina.

LADISLAV BALOGH
general managerbalogh@lafinestra.cz
Láďova cesta v La Collezione započala v Aromi, předtím sbíral zkušenosti v Mariánských lázních, restauracích Barock, Bistrot de Marlene v Praze či v hotelu Sterr
v Bavorsku. Do La Finestry nastoupil už jako manažer, byl u samotného otevření a živě si pamatuje první hosty, kteří tu jedli. Mnozí z nich k nám chodí dodnes.

VÁCLAV VAŠEK
head sommeliervaclav.vasek@lafinestra.cz
Po studiu hotelové školy ve Velkém Meziříčí se Václav přesunul do Prahy, kde nastoupil do společnosti Ambiente. Tam se setkal s Ondřejem Pokšteflem a Flemmingem Laugesenem a rozhodl se soustředit na práci sommeliéra. Po šesti letech odjel do Jižní Afriky, kde absolvoval měsíční stáž v nejprestižnějších vinařstvích. Nakonec se ale vydal zpět na evropskou cestu vín a po dvou letech jako head sommelier
v restauraci Bianco E Nero zakotvil v restauraci La Finestra in Cucina Riccarda Lucqueho.

