NÁŠ TÝM

RICCARDO LUCQUE

šéfkuchař & majitel

Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci, Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

TOMÁŠ JUŘÍK

šéfkuchař jurik@lafinestra.cz

Svou kuchařskou praxi začínal v restauraci Pastacaffe Tonino Lamborghini (Ambiente Group), kde zůstal jeden rok. Poté pokračoval do La Degustation Boheme Bourgeoise. Své zkušenosti rozšířil na měsíční stáži v New Yorku v restauraci Avoce, která se pyšní hned dvěma hvězdami gastronomického průvodce Michelin Guide.

LADISLAV BALOGH

general manager balogh@lafinestra.cz

Láďova cesta v La Collezione započala v Aromi, předtím sbíral zkušenosti v Mariánských lázních, restauracích Barock, Bistrot de Marlene v Praze či v hotelu Sterr v Bavorsku. Do La Finestra nastoupil už jako manažer, byl u samotného otevření a živě si pamatuje první hosty, kteří tu jedli. Mnozí z nich k nám chodí dodnes. Letos oslaví společně 10 let a těší se na další. Jeho největším hobby je historie a cestování.

VÁCLAV VAŠEK

head sommelier vaclav.vasek@lafinestra.cz

Po studiu hotelové školy ve Velkém Meziříčí se Václav přesunul do Prahy, kde nastoupil do společnosti Ambiente. Tam se setkal s Ondřejem Pokšteflem a Flemmingem Laugesenem a rozhodl se soustředit na práci sommeliéra. Po šesti letech odjel do Jižní Afriky, kde absolvoval měsíční stáž v nejprestižnějších vinařstvích. Nakonec se ale vydal zpět na evropskou cestu vín a po dvou letech jako head sommelier v restauraci Bianco E Nero zakotvil v restauraci La Finestra in Cucina Riccarda Lucqueho.

JIŘÍ TALICH

manager talich@lafinestra.cz

Jirka je původem z Pelhřimova, kde vystudoval hotelovou školu. Svoji profesionální kariéru pak rozvíjel stážemi v Bavorsku a Spojeném království. V roce 2013 přišel do La Finestry na pozici obsluhy a od roku 2014 je manažer restaurace. .

JAN KRUNCL
sommelier

kruncl@lafinestra.cz