NÁŠ TÝM


RICCARDO LUCQUE

šéfkuchař & majitel

Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-​ti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci, Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

TOMÁŠ JUŘÍK

šéfkuchař jurik@lafinestra.cz

Svou kuchařskou praxi začínal v restauraci Pastacaffe Tonino Lamborghini (Ambiente Group), kde zůstal jeden rok. Poté pokračoval do La Degustation Boheme Bourgeoise. Své zkušenosti rozšířil na měsíční stáži v New Yorku v restauraci Avoce, která se pyšní hned dvěma hvězdami gastronomického průvodce Michelin Guide.

LADISLAV BALOGH

general manager balogh@lafinestra.cz

JIŘÍ TALICH

manager talich@lafinestra.cz

Jirka je původem z Pelhřimova, kde vystudoval hotelovou školu. Svoji profesionální kariéru pak rozvíjel stážemi v Bavorsku a Spojeném království. V roce 2013 přišel do La Finestry na pozici obsluhy a od roku 2014 je manažer restaurace. .

ONDŘEJ POKŠTEFL

head sommelier pokstefl@lafinestra.cz

Po vystudování oboru kuchař absolvoval Ondřej i hotelovou školu. Po menší přestávce, kterou byla inspirativní cesta Asií, se věnoval Bio produktům čajům a právě tam začala vznikat jeho láska k vínu. Ondřej působil nejprve v Restaurace Albio, poté vedl Wine restaurant Da Nico. Právě tam cca v roce 2004 potkal Flemminga Laugesena a začal s ním cestovat a poznávat vinaře osobně. Následně se po dobu 8 let věnoval jako headsommelier restauraci Pizza Nuova skupiny Ambiente a úzce spolupracoval i s tuzemskými malovinaři. Už dva a půl roku působí v La Finestře jako head sommeliér a kromě velkého zájmu o víno mu zůstala i silná vášeň pro kvalitní čaj.

VÁCLAV VAŠEK

sommeliér vaclav.vasek@lafinestra.cz

Po studiu hotelové školy ve Velkém Meziříčí se Václav přesunul do Prahy, kde nastoupil do společnosti Ambiente. Tam se setkal s Ondřejem Pokšteflem a Flemmingem Laugesenem a rozhodl se soustředit na práci sommeliéra. Po šesti letech odjel do Jižní Afriky, kde absolvoval měsíční stáž v nejprestižnějších vinařstvích. Nakonec se ale vydal zpět na evropskou cestu vín a po dvou letech jako head sommelier v restauraci Bianco E Nero zakotvil v restauraci La Finestra in Cucina Riccarda Lucqueho.