NÁŠ TÝM

RICCARDO LUCQUE
zakladatel La Collezione
Svou gastronomickou kariéru odstartoval v šestnácti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci, Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina, bistra La Bottega a Amano.

TOMÁŠ JUŘÍK
executive chef La Collezionejurik@lacollezione.cz
Svou kuchařskou praxi začínal v Pastacaffe Tonino Lamborghini, odtud se posunul do La Degustation Boheme Bourgeoise. Dále působil v restauraci Bellevue. Zkušenosti sbíral i v zahraničí, ve švýcarském v hotelu Les Sources des Alpes a také na měsíční stáži v New Yorku v 2* michelinské restauraci Avoce. Pak jeho kroky vedly do italské sítě La Collezione na pozici šéfkuchaře La Bottega Bistroteka a následovaly 4 roky na postu šéfkuchaře restaurace La Finestra in Cucina. Své profesní znalosti a 13 let praxe v oboru nyní zúročuje na pozici executive chefa celé sítě restaurací La Collezione. Mimo to vede oblíbené kurzy vaření v Laboratoriu a rád posouvá sebe i ostatní.

PATRIK FRÉHAR
heaf chef
frehar@lafinestra.cz
Kariéru začínal u Ambiente v restauraci Pizza Nuova. Poté vařil dva roky v restauraci Portfolio, což pro něj byl velké skok v oblasti technik a úprav. Cenné zkušenosti sbíral v Alcronu, kde se vypracoval až na pozici sous chefa. Odtud už vedly jeho kroky do La Collezione na pozici šéfkuchaře La Bottega Linka. Nyní převzal post šéfkuchaře po Tomáši Juříkovi a vede tým restaurace La Finestra in Cucina. Patrik má za sebou 10 let praxe a nejvíce ho baví vytvářet nová jídla a ladit chutě k dokonalosti. Užívá si, když je restaurace plná, pak se dostává takového flow, že nevnímá čas a celý tým je jak rozjetý vlak.

LADISLAV BALOGH
general managerbalogh@lafinestra.cz
Láďova cesta v La Collezione započala v Aromi, předtím sbíral zkušenosti v Mariánských lázních, restauracích Barock, Bistrot de Marlene v Praze či v hotelu Sterr
v Bavorsku. Do La Finestry nastoupil už jako manažer, byl u samotného otevření a živě si pamatuje první hosty, kteří tu jedli. Mnozí z nich k nám chodí dodnes.


VÁCLAV VAŠEK
head sommeliervaclav.vasek@lafinestra.cz
Po studiu hotelové školy ve Velkém Meziříčí se Václav přesunul do Prahy, kde nastoupil do společnosti Ambiente. Tam se setkal s Ondřejem Pokšteflem a Flemmingem Laugesenem a rozhodl se soustředit na práci sommeliéra. Po šesti letech odjel do Jižní Afriky, kde absolvoval měsíční stáž v nejprestižnějších vinařstvích. Nakonec se ale vydal zpět na evropskou cestu vín a po dvou letech jako head sommelier
v restauraci Bianco E Nero zakotvil v restauraci La Finestra in Cucina Riccarda Lucqueho.
