PŘEDSTAVUJEME JARNÍ MENU

Vypadá to, že jaro, na které jsme se všichni tak těšili, je konečně tady! Kromě vyšších teplot nás obdarovalo i novými sezónními surovinami, které jsou teď v té nejlepší kondici. Přijďte si je vychutnat na talíři v novém menu.

Sestavovat jarní menu je vždy radost. Po dlouhé zimě se najednou nabízí nové barevné a svěží možnosti. Ty náš šéfkuchař Tomáš Juřík s jeho týmem rozhodně využil a jarní suroviny zakomponoval do nových pokrmů. Těšit se můžete na čerstvý jarní špenát, rebarboru, mangold, telecí nebo třeba medvědí česnek a mnoho dalšího.

Mezi první čerstvé novinky patří váš oblíbený tatarák, tentokrát v kombinaci s pošírovaným žloutkem, nakládanou šalotkou a italskou zvláštností “nervetti”, což je tradiční salát z telecího kolínka a chrupavek. Celý pokrm doplňuje náš chléb Altamura. Druhým nováčkem mezi předkrmy je little gem salát s marinovanými krevetami, guanciale, parmazánem, majonézou z ančoviček a pečeného česneku spolu s křupavými grissini.

Kompletní výměna proběhla v sekci těstovin. Nově si tak můžete pochutnat třeba na ravioli plněných pecorinem se špenátovým pyré, restovanými kalamáry a bottargou. Milovníky mořských plodů potěší i bramborové gnocchi s petrželí, houbami a srdcovkami. Novým zástupcem risotta je to s pyré z pečené cibule, králičími ledvinkami a kuřecím chipsem.

Věříme, že u hlavních chodů nebudete vědět, které ochutnat jako první. Bude jím bůček z mladého selátka s fermentovanou kedlubnou, pečeným jablkem a jelítkovým pyré nebo snad grilovaná chobotnice se šafránovou polentou, červenou paprikou plněnou lilkovým kaviárem a omáčkou peperonata? Přijďte ochutnat a vybrat sami! Jasným poslem jara je telecí svíčková s mangoldem, petrželovým pyré, pestem z medvědího česneku, lardem Colonnata a omáčkou ze smržů.

Jarní proměny se dočkaly i dezerty, u kterých můžete potěšit své chuťové buňky jemným Crema Catalana s rebarborou, jahodami a bezinkovým sorbetem nebo třeba čokoládovo-lískooříškovou ganache s krémem se sambucou, kávovou drobenkou a zmrzlinou ze slaného karamelu.

Své místo si můžete zarezervovat na emailu info@lafinestra.cz nebo na telefonním čísle +420 222 325 325. Těšíme se na vaši návštěvu. Tým restaurace La Finestra in Cucina.