PODZIMNÍ MENU
03. října 2019
La Finestra in Cucina je restaurací na jejíž kvalitu se můžete spolehnout už 10 let. Je oknem do italské kuchyně Riccarda Lucqueho, která staví na prvotřídních surovinách dovážených z Itálie a jednoduchosti zpracování. Nové podzimní menu šéfkuchaře Tomáše Juříka odráží sezónnost na talíři a nechává vyniknout krásu použitých ingrediencí, jejich chuť zůstává čitelná. Pojďte ochutnat novinky na menu.
První novinkou je předkrm, hovězí tatarák u něhož respekutejeme chuť masa, ta je doplněna kapary, česnekovou majonézou s citronem, sušeným žloutkem a bramborovými chipsy.
Dále vás zveme na telecí brzlík s pošírovaným pórkem a barevnou karotkou. Telecí brzlík je u nás hodně oblíbenou položkou na menu. Na podzim nás napadla jeho kombinace s krásnou barevnou karotkou a vyšel z toho skvělý chod.
Frittura mista di mare, chuť letní dovolené a vy si ji můžete připomenout kdykoliv na ni jen dostanete chuť. Fritované mořské plody v těstíčku s ančovičkovou majonézou vám připravíme vždy z toho nejčerstvějšího, co seženeme na trhu.
A foie gras mezi předkrmy nesmí chybět, tyto voní podzimem. Dejte si foie gras terinu s mandlovou pěnou a kdoulemi vařenými ve směsi koření s vin brulé a brioškou. Z polévek vám nabídneme drůbeží vývar se šafránovými passatelli
a vejce připravené na 63 °C a Castelluccio, čočkovou polévkou s guanciale. Tuto chuťově bohatou polévku připravujeme z kvalitní italské čočky, která je označována za “lanýž mezi čočkou”.
Těšte na krémové dýňové risotto s vinným moštem sapa a dehydrovanou ricottou. Chod, který nabídne sladkost dýně, kyselost po moštu i slanost po ricottě, vše v balancu.
Z pasty vám nabídneme ravioli cacio e pepe s lískovými oříšky, carne cruda, zastrouhané černým lanýžem či paccheri s omáčkou z výtečných rajčat Piennolo a ústřic s petrželovým olejem a presovaným kaviárem.
Přejděme na hlavní chody. Brassato z hovězích žeber děláme 12 hodin v sous vide, až se úplně rozpadají. K nim připravujeme houbovou omáčku ze sušených hub a dezertního vína. Jako přílohu jsem zvolili klasickou italskou přílohu brambory Anna s pyré z pečeného celeru a sezónními houbami.
Na podzimní menu zvěřina prostě patří. Tomáš zvolil hřbet z daňka s topinamburem, fíky, růžičkovou kapustou, lardem a morkovým crumblem. A na závěr menu je tu oblíbená ryba, filet ze štítníka v bramborové krustě s omáčkou z krevet s malými pečenými artyčoky.
To je vše, věříme, že si z rozmanitého menu vyberete. Přijďte si vychutnat naše À la carte menu. Přijďte za jedinečnými zážitky z italské gastronomie.