PODZIMNÍ MENU
La Finestra in Cucina je restaurací na jejíž kvalitu se můžete spolehnout už 10 let. Je oknem do italské kuchyně Riccarda Lucqueho, která staví na prvotřídních surovinách dovážených z Itálie a jednoduchosti zpracování. Nové podzimní menu šéfkuchaře Tomáše Juříka odráží sezónnost na talíři a nechává vyniknout krásu použitých ingrediencí, jejich chuť zůstává čitelná. Pojďte ochutnat novinky na menu.
První novinkou je předkrm, hovězí tatarák u něhož respekutejeme chuť masa, ta je doplněna kapary, česnekovou majonézou s citronem, sušeným žloutkem a bramborovými chipsy.
Dále vás zveme na telecí brzlík s pošírovaným pórkem a barevnou karotkou. Telecí brzlík je u nás hodně oblíbenou položkou na menu. Na podzim nás napadla jeho kombinace s krásnou barevnou karotkou a vyšel z toho skvělý chod.
Frittura mista di mare, chuť letní dovolené a vy si ji můžete připomenout kdykoliv na ni jen dostanete chuť. Fritované mořské plody v těstíčku s ančovičkovou majonézou vám připravíme vždy z toho nejčerstvějšího, co seženeme na trhu.
A foie gras mezi předkrmy nesmí chybět, tyto voní podzimem. Dejte si foie gras terinu s mandlovou pěnou a kdoulemi vařenými ve směsi koření s vin brulé a brioškou. Z polévek vám nabídneme drůbeží vývar se šafránovými passatelli
a vejce připravené na 63 °C a Castelluccio, čočkovou polévkou s guanciale. Tuto chuťově bohatou polévku připravujeme z kvalitní italské čočky, která je označována za “lanýž mezi čočkou”.
Těšte na krémové dýňové risotto s vinným moštem sapa a dehydrovanou ricottou. Chod, který nabídne sladkost dýně, kyselost po moštu i slanost po ricottě, vše v balancu.
Z pasty vám nabídneme ravioli cacio e pepe s lískovými oříšky, carne cruda, zastrouhané černým lanýžem či paccheri s omáčkou z výtečných rajčat Piennolo a ústřic s petrželovým olejem a presovaným kaviárem.
Přejděme na hlavní chody. Brassato z hovězích žeber děláme 12 hodin v sous vide, až se úplně rozpadají. K nim připravujeme houbovou omáčku ze sušených hub a dezertního vína. Jako přílohu jsem zvolili klasickou italskou přílohu brambory Anna s pyré z pečeného celeru a sezónními houbami.
Na podzimní menu zvěřina prostě patří. Tomáš zvolil hřbet z daňka s topinamburem, fíky, růžičkovou kapustou, lardem a morkovým crumblem. A na závěr menu je tu oblíbená ryba, filet ze štítníka v bramborové krustě s omáčkou z krevet s malými pečenými artyčoky.
To je vše, věříme, že si z rozmanitého menu vyberete. Přijďte si vychutnat naše À la carte menu. Přijďte za jedinečnými zážitky z italské gastronomie.