PODZIMNÍ MENU
Podzim je ve vzduchu a dorazil i do La Finestry. Nechejte se unést atmosférou našeho interiéru, chutí i vůní nového podzimního menu. Menu, jehož autorem je šéfkuchař Tomáš Juřík. S každým jedním chodem se vám otevřou dveře do nových chuťových dimenzí. Tomáš má skutečně cit pro vyladění chuti.
Přijměte pozvání na naše novinky, začněte u předkrmů hovězího tataráku s hořčičným semínkem, škvarky a bramborovým crumblem či foie gras terinou s kandovanou dýní, lískovými ořechy a perníkem.
A nezůstaňte jen u jednoho, byla by škoda přijít o carpaccio z mušlí sv. Jakuba s hruškou, mandarinkou, bylinkami a emulzí z černého lanýže a stejně tak o syrové krevety s tempurou z morku, citronovou kůrou a mořským ježkem.
Další novinkou mezi předkrmy je pečený brzlík s kaštany, smaženými artyčoky a parmazánovou pěnou.
Z polévek vás v sychravém podzimu zahřeje drůbeží consommé se zeleninou, raviolami plněnými drůbežím masem a ricottou s kerblíkovým olejem. A kdyby volba polévky byla na nás, sáhneme po celerovém velouté s pošírovaným žloutkem, Altamura krutony a hnědým máslem.
Z pasty se můžete těšit na ravioli plněné masem z divočáka, mirabelkami a ibiškem, a také na jemně zauzené bramborové gnocchi s omáčkou s Martini, sépie a prachem z cibule.
Na milovníky italského risotta čeká topinamburové risotto s kachním konfitem.
Maso je naší výsostí, přijďte ochutnat, nové hlavní chody- mléčné selátko s jablečným pyré a marinované bílé zelí a pak perlička s česnekovým konfitem, pastiňákem, divokou brokolicí a sezónními houbami.
A závěr něco sladkého, chod, který má, srnčí hřbet s mladou řepou, dýní, hlávkovou kapustou a omáčka s Amarena třešněmi a čokoládou.
Slovy nelze vystihnout chuť podzimního menu tak dokonale, jako když jej sami ochutnáte. Přijďte si vychutnat nezapomenutelné gastronomické zážitky do naší restaurace.