JARNÍ MENU

Představujeme nové menu provoněné jarem. Z každého chodu jde cítit svěžest použitých ingrediencí, které byly
i inspirací pro sestavení celého menu. Po dlouhé zimě je vždy ohromná radost připravovat menu z jarní zeleniny
a mladého masa. Menu šéfkuchaře Tomáše Juříka a jeho kuchařského týmu voní po bylinkách - mátě, šalvěji, petrželi
a medvědím česneku. Už od pohledu si získá vaši pozornost. Pojďte si jej blíže přiblížit.

Z předkrmů vám nabídneme foie gras terinu s malinami, řepou, jahodami, pomeranči, lískovými oříšky a malinovým aceto balsamico či pošírované vejce na 63° C s krémem z medvědího česneku, králičími játry a houbami.

Ochutnejte také náš toskánský salát panzanella s krevatami a klasickou italskou zeleninovou polévku minestrone
s bylinkovým pestem a fava fazolkami.

Gnudi s bazalkou, lehounké nadýchané ricottové knedlíčky s petrželovou gremolatou, piniovými oříšky a sýrem parmigiano reggiano.

Risotto s restovanými kalamáry, citronovou kúrou a cacciucco pěnou je moderní fúzí italské a japonské kuchyně.

A z hlavních hodů ochutnejte telecí ossobuco s pečeným morkem, šafránovými arancini, tempurou z šalvěje
a omáčkou Bagna càuda,
a nebo dušený jehněčí krk s celerem, hráškovým pyré, cipollini a mátou

A na závěř vám představíme candáta pošírovaného v hnědém másle s květákem, bramborami, vongolemi a keta kaviárem.

Za nás jsme si lepší jarní menu nemohli přát. Přijďte jej ochutnat. V La Finestra in Cucina budeme tento měsíc slavit a to nejen jarní menu, ale 10. dubna to bude již 10 let, co La Finestra otevřela své dveře svým hostům. Budeme velmi rádi, když si vychutnáte toto krásné výroční společně s námi.