PODZIMNÍ INSPIRACE S NOVÝM MENU

Po odlehčené letní nabídce přichází změna jménem podzim. Podzim, který je teplejší jak ve svých barvách, tak i bohatší v rozmanitosti surovin. Houby, dýně, kapusta, ale i zvěřina nebo jehněčí jsou typickými surovinami, které byste si měli užívat právě na podzim, kdy je jejich sezóna.

Šéfkuchař Tomáš Juřík a jeho tým si pro vás připravili nové podzimní menu, které reflektuje právě tyto podzimní ingredience. Ty najdete např. v hovězím tataráku s nakládanými liškami, houbovou majonézou a česnekovou bruschettou.

Kategorii, v Česku stále populárnějších vnitřností, zastupují v našem novém menu hned dva pokrmy - „Crostino“ s drůbežími játry, vínem Marsala, smaženým šalvějovým listem plněným ančovičkovou pastou a foie gras a pečený telecí brzlík s pórkovou vellutatou a bramborami Anna.

V sychravých podzimních dnech vás jistě zahřejí i polévky - ať už rybí vývar s mušlemi, vongolemi, fregolou a petrželovým olejem nebo silné hovězí consomné s pošírovaným vejcem, černým lanýžem a cappelletti plněné hovězím masem.

Velice podzimní a sezónní suroviny najdete i ve výberu pasty a risotta - ravioli plněné salsicciou, dýňové pyré a růžičková kapusta. Zajímavým gastronomickým zážitkem určitě bude i risotto cacio e pepe s emulzí z mořského ježka a s prachem ze spálené cibule.

La Finestra, jako jedna z mála pražských restaurací, zařadila do své nabídky i lahůdku, jakou je holoubě. Právě díky tomu bude pečený holub s játry a kadeřávkem, řepou a s pyré z piniových oříšků jedním z jídel, o kterém bude určitě mluvit celá Praha.

Typicky podzimní suroviny se objevují i v jednom z dalších hlavních chodů - jehněčí kotlety v bylinkové krustě s karotkou na šalvěji, s bramborovým pyré
a s omáčkou „aceto cesare“.

Podzimní barvy se odrazily i do novinkového dezertu -
Karotkový dortík s limetkovým tvarohem a jogurtovou zmrzlinou vás zaujme nejen svou barevnou kompozicí, ale také výjimečně jemnou chutí.