LETNÍ MENU
Letní menu šéfkuchaře Tomáše Juříka vás už tradičně zavede svou chutí do Itálie. Pokud hledáte místo, kde si vychutnat jednoduchost a sofistikovanost italské kuchyně, pak je La Finestra in Cucina tou správnou adresou. Na novém À la carte menu nechybí chobotnice či delikátní dršťky. Pojďte se podívat na novinky z lístku.
Dršťky patří v Itálii mezi jednu z největších delikates, do Říma se sjíždí gurmáni na slavné Trippa Alla Romana z celého světa. Náš šéfkuchař podává zadělávané dršťky k lehce zauzenému lilku s pyré ze žlutého hrachu, u stolu vám je naše obsluha ještě ráda zastrouhá čerstvými hoblinkami parmezánu. Další novinkou mezi předkrmy je vejce připravené 63 °C
s pěnou ze sýra Robiola, estragonem a carpacciem z hříbků.
![zadělávané dršťky](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-07m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-07m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-07m.jpg 667w)
![zadělávané dršťky](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-08m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-08m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-08m.jpg 980w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/1280/0/fc2019leto-08m.jpg 1000w)
V horkých letních dnech vás nejlépe zchladí jahodové gazpacho se zmrzlinou z kozího sýru, malinami a aceto balsamico. Abychom podpořili celkovou chuť chodu, jsou jahody a maliny přidány ještě nahoru. Co dodat? Osvěžující a za celý tým chuťově dokonalý chod. Na tom jsme se při tastingu jednohlasně shodli.
![jahodové gazpacho](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-17m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-17m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-17m.jpg 667w)
![jahodové gazpacho](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-05m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-05m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-05m.jpg 980w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/1280/0/fc2019leto-05m.jpg 1000w)
Další novinkou jsou strozzapreti s králičím ragú připraveném na základu z kořenové zeleniny a bílého vína.
![pasta](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-19m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-19m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-19m.jpg 667w)
![pasta](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-20m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-20m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-20m.jpg 667w)
Chobotnice je naší stálicí na menu, ale tentokrát jsme ji doplnili cizrnovým pyré s pancettou a lehkým salátkem s jablky a řapíkatým celerem.
![chobotnice](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-28m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-28m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-28m.jpg 667w)
![chobotnice](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-25m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-25m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-25m.jpg 667w)
Na závěr vás zveme na pečenou tresku se salicornií, pyré z pečeného květáku, vongolemi, bottargou a omáčkou z vína Verdicchio. Tento chod byste v létě rozhodně neměli vynechat. Křupavost mořského chřestu v kombinaci s dalšími komponenty na talíři funguje skvěle.
![treska](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-32m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-32m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-32m.jpg 667w)
![treska](https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/360/0/fc2019leto-31m.jpg 360w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/640/0/fc2019leto-31m.jpg 640w,https://lafinestra.lacollezione.cz/files/responsive/980/0/fc2019leto-31m.jpg 667w)
To je vše a jaké jsou naše pocity z menu? Zanechalo v nás opravdu intenzivní zážitek. Tomáš je perfekcionista a tato vlastnost se krásně zrcadlí v jeho práci a to nejen na talíři. Oceňujeme jeho celkový přístup k menu. Vše musí být skvělé, je nekompromisní, ale vše má svůj důvod a tím je spokojený host. Dává si záležet na tom, aby každý z týmu během tastingu ochutnal všechny chody i jednotlivé komponenty na talíři a věděl, jak se připravuje. Jedině tak jej může pochopit a odprezentovat hostům.
Budeme velmi rádi, když přijdete ochutnat a rádi vám pomůžeme s výběrem.