LETNÍ MENU

Letní menu šéfkuchaře Tomáše Juříka vás už tradičně zavede svou chutí do Itálie. Pokud hledáte místo, kde si vychutnat jednoduchost a sofistikovanost italské kuchyně, pak je La Finestra in Cucina tou správnou adresou. Na novém À la carte menu nechybí chobotnice či delikátní dršťky. Pojďte se podívat na novinky z lístku.

Dršťky patří v Itálii mezi jednu z největších delikates, do Říma se sjíždí gurmáni na slavné Trippa Alla Romana z celého světa. Náš šéfkuchař podává zadělávané dršťky k lehce zauzenému lilku s pyré ze žlutého hrachu, u stolu vám je naše obsluha ještě ráda zastrouhá čerstvými hoblinkami parmezánu. Další novinkou mezi předkrmy je vejce připravené 63 °C
s pěnou ze sýra Robiola, estragonem a carpacciem z hříbků.

V horkých letních dnech vás nejlépe zchladí jahodové gazpacho se zmrzlinou z kozího sýru, malinami a aceto balsamico. Abychom podpořili celkovou chuť chodu, jsou jahody a maliny přidány ještě nahoru. Co dodat? Osvěžující a za celý tým chuťově dokonalý chod. Na tom jsme se při tastingu jednohlasně shodli.

Další novinkou jsou strozzapreti s králičím ragú připraveném na základu z kořenové zeleniny a bílého vína.

Chobotnice je naší stálicí na menu, ale tentokrát jsme ji doplnili cizrnovým pyré s pancettou a lehkým salátkem s jablky a řapíkatým celerem.

Na závěr vás zveme na pečenou tresku se salicornií, pyré z pečeného květáku, vongolemi, bottargou a omáčkou z vína Verdicchio. Tento chod byste v létě rozhodně neměli vynechat. Křupavost mořského chřestu v kombinaci s dalšími komponenty na talíři funguje skvěle.

To je vše a jaké jsou naše pocity z menu? Zanechalo v nás opravdu intenzivní zážitek. Tomáš je perfekcionista a tato vlastnost se krásně zrcadlí v jeho práci a to nejen na talíři. Oceňujeme jeho celkový přístup k menu. Vše musí být skvělé, je nekompromisní, ale vše má svůj důvod a tím je spokojený host. Dává si záležet na tom, aby každý z týmu během tastingu ochutnal všechny chody i jednotlivé komponenty na talíři a věděl, jak se připravuje. Jedině tak jej může pochopit a odprezentovat hostům.

Budeme velmi rádi, když přijdete ochutnat a rádi vám pomůžeme s výběrem.