Úspěšný šéfkuchař a restauratér sází na kvalitu

24. November 2014


Riccardo patří mezi ambasadory britské značky Kenwood a její roboty sám používá. Na dotaz, co poradit zákazníkům při výběru, odpověděl: „Protože se celý život pohybuji v kuchyni, jsou moje nároky na kuchyňské spotřebiče velmi vysoké. Očekávám, že mi tyto stroje usnadní práci a umožní mi věnovat více času vytváření receptů a samotnému vaření. Domácí kuchyně se od té profesionální velmi liší, ale jedno mají společné, kuchař vždy usiluje o perfektní výsledky. Při výběru kuchyňského robotu do domácí kuchyně je důležité vědět, že vás vybraný přístroj nezklame. Použité materiály, technologie, výkon a pohodlné přitom jisté ovládání jsou moje kritéria. Kuchyňský robot musí zastat další pár rukou a ještě mnohem víc. Protože se rád obklopuji krásnými věcmi, ani kuchyně není výjimkou. Jeden výrazný prvek dodá prostoru stylový nádech a vytvoří útulné prostředí. Proto bych doporučil pouze roboty a mixéry, které obstojí i v profesionální kuchyni. Každý den se přesvědčuji ve svých restauracích o tom, že jedině vysoce kvalitní spotřebič dokáže splnit všechny mé nároky.“

Foto popis|

O autorovi| Riccardo Lucque, majitel školy vaření Laboratorio, Scuola di Cucina a restaurací Aromi a La Finestra