8. Prague Food Festival se vydařil!

27. May 2014


Loňský Prague Food Festival nás zradilo počasí. Pršelo, foukalo a tak procházka mezi stany jednotlivých restaurací nebyla zrovna příjemná. Letos jsme si pro návštěvu zvolili neděli a byla to dobrá volba. Od rána na nás svítilo sluníčko a my jsme si tak mohli celý den skvěle užít.

Krásné počasí kromě nás vylákalo další stovky lidí, takže v Královské zahradě Pražského hradu byla hlava na hlavě. Ale to je snad jediná věc, která se mi na letošním ročníku nelíbila. Jinak jsem byla velice spokojená.

Hned za vstupem, kde jsme obdrželi na osobu 10 grandů, nás doslova vcucnula kuchařská aréna Kenwood. Už vloni nás zde uchvátil neskutečný italských michelinských šéfkuchař Moreno Cedroni. Jeho smršť nápadů byla dokonalá. Během krátké doby připravil zeleninové jídlo - caponatu.

Při servírování předvedl kuchařskou improvizaci, naservíroval jídlo tak, že omáčkami namaloval abstraktní dílo přímo na kuchyňský stůl. Setkání s takovým Panem kuchařem pro mě bylo obrovskou inspirací.

Přiznám se, že u stanu Kenwood se mi líbilo a lákal mě i další program - svůj kuchařský um zde postupně předvedli i další šéfkuchaři - Riccardo Lucque, kterého také velice obdivuji, Miroslav Grusz - šéfkuchař restaurace Aromi a Tomáš Černý - šéfkuchař restaurace La Finestra.

V další části Kenwood stánku jsme obdivovali Radima Gerlicha, který za pomoci Cooking Chefu vyráběl výborné domácí těstoviny nebo také malinový sorbet a netradiční tiramisu. Do toho se zamilovaly především mé děti, které si šly několikrát pro nášup :-)

Od Kenwoodu jsme se neradi přesunuli dál, do hlubin zahrad.

Další restaurace, která nás zaujala svou nabídkou byla Amade Radka Šubrta. Radka jsem si oblíbila při účasti v soutěži Masterchef, takže jsem nemohla odolat vyzkoušet nabídku jeho restaurace. Vzali jsme si celé menu a udělali jsme dobře. Výborný hráškový krém, v němž jako překvapení plavaly kousky uzeného lososa vystřídaly skvělé hlavní chody.

Balotina z králíka s konfitem z vepřového kolínka podávaná se špenátem a bramborovou kaší.

Pošírovaný filet z limandy s kari omáčkou a máslovou zeleninou podávaný s jasmínovou rýží. A jako závěr? Dva skvělé dezerty. Radek Šubrt zabodoval na jedničku s hvězdičkou.

Další skvělou zastávkou byla Jítrava - apartmány - hotel. Přiznám se, že o tomto podniku jsem dříve neslyšela, ale pochutnali jsme si skvěle. Začali jsme srnčí gulášovou polévkou, která byla opravdu pecka. Pokračovali carpacciem z jeleního hřbetu s mozaikou z lišek a pokračovali kančí roládou s fáší z jedlých kaštanů a kopřiv. Velká pochoutka byl také domácí hamburger.

Poslední zastávkou bylo Café Amandine. Tady jsme opět ochutnali celé menu. Koláč se zkaramelizovanou cibulkou, ančovičkami a olivami byl dobrý, ale nepřekvapil. Zato halvní chod, ravioli plněné konfitovaným kachním masem a sýrem gruyére se špenátem s piniovými oříšky, byl super! Po dezertu - tartaletce s vanilkovým krémem a ovocnou omáčkou, se jen zaprášilo a děti si šly dát ještě nášup.

Mrzí mě, že jsem neměla trpělivost vystát si frontu u Naše maso. Voněli totiž po celém areálu, bezkonkurenčně nejvíce ze všech. Líbila se mi talk show Foodblogger roku a líbila se mi Darina Sieglová na stánku Apetit. Byla jsem nadšená z krásného počasí, protože jsme nemuseli hledat místo na sezení a mohli si pochutnávat ve stínu stromů na trávě.

A nejvíce se mi líbí, že tyhle akce můžu prožívat se svou nadšenou rodinou a dobrými kamarády. :-) Takže akci dávám velkou jedničku s hvězdičkou a příští rok zase...

URL| http://zena-in.cz/clanek/8-prague-food-festival-se-vydaril/kategorie/sezona